1

December 2013

December
Månaden började med flytt, på riktigt. 1 december var jag inflyttad tack vare familjen. Det var en lång dag med besök på Ikea, vändor till gamla lägenheten och en massa bärande. Men nöjd var jag när jag kröp ner i sängen på kvällen. Riktigt nöjd.
 
Jag höll sedan på med att montera möbler och packa upp lådor i många dagar. Det var jobbigare än väntat. Jobbigare att bära lådor än jag trodde. Blev mycket vilande. Ofta jag satt i sängen och bara försökte andas ordentligt. Hade börjat få ont i kroppen med så det var ganska tufft ibland. Försökte även ha tid över till att plugga men lägenheten var mycket mer lockande. Blev dock klar med mitt projekt och så småningom även godkänd på det. Sjukt stolt.
 
Albus Dumbledore Quote Happiness Wall Sticker Harry Potter Wall Stickers Kids Wall Decal Quote Wall Transfer Decor
 
Vi festade en del. Hade några kvällar som blev bättre än andra. Slarvade bort lite saker. Vi hade kontorsfest som blev riktigt bra. Träffade några nya människor. Började lära känna en ny person. Det var en bra kväll helt enkelt. Men hade slarvat bort mig själv där någon dag. Tror dock jag har hittat mig igen nu. 
 
Sedan följde en vecka där jag hade fullt upp från morgon till kväll. Vi samlade in pengar till Musikhjälpen och blev riktigt nöjda med reslutatet. Var på möten med massa olika saker. Julmingel med. Och så såg vi Hobbit. Det blev kanske lite för mycket och jag glömde bort hälften av allt jag skulle göra. Men jag överlevde veckan. Och den avslutades på bästa tänkabara sätt - med sittning. Riktigt kul sittning där jag gjorde bort mig på scen ett antal gånger. Men det är så det ska vara. Jag träffade även där en kille. Någon som har visat sig vara ganska bra. 
 
 
Jag avslutade månaden med att fira jul hemma i Aneby. Det var en mysig julafton. En trevlig juldag. En superkul annandag. Jag fick dessutom mysigt besök under julveckan. Fick även hjälpa pappa att köpa julklappar, och passade på att fika och prata med kompisar som jag inte hade träffat på jättelänge. Så ja, min vecka kunde inte ha varit mycket bättre. 
 
Och det är med flaggan i topp som jag avslutar det här året. Ett år som har varit väldigt kaos. Det har varit bra och det har varit dåligt. Jag har älskat och jag har hatat. Men jag har tagit mig igenom det och jag ser positivt på framtiden. Vet vem vad som kommer hända egentligen? Jag vet bara att resten av dagen och kvällen kommer spenderas med vänner. Och jag tror det kommer bli riktigt bra!
 
Gott nytt år!
 
0

November 2013

November
Jag drack alldeles för mycket kaffe. På helt fel tider. Men det var det som behövdes för att jag skulle orka. Orka med att plugga. Orka med alla möten. Orka med allt planerande. Det var många stunder då det handlade om att jag skulle orka. Både fysiskt och psykiskt. Jag blev ändå klar med det mesta och fixade mycket under månaden. 
 
En av de bästa grejerna var konserten med Melissa Horn! Trevligt sällskap och underbar musik. Men en annan bra sak var SPIIK-LANet. Spelade mest LoL. Lite WoW. Lite Twister i korridoren. En awesome helg helt enkelt. Även om jag alltid har varit den som behöver en hel del sömn. Otroligt att jag klarade mig på så få timmar den helgen. Trots en resa till Växjö med tipspromenad i ösregn men väldigt god lunch. Det var en bra helg. Punkt slut. Det krävdes dock mycket sömn efteråt för att jag skulle bli människa igen.
 
  
Jag blev krossad totalt. Utan att vara beredd på det överhuvudtaget. Grät för första gången på sjukt länge. Hade en underbar vän som tog hand om mig. Hittade tillbaka till gammal musik som gjorde mig mindre ledsen. Mindre arg. Passade på att åka hem för att få vila. För att få vara mig själv. Det gjorde mycket.
 
Fick frågan varför jag bloggade. Funderade sedan över varför jag bloggade. Kom fram till att det är för att jag tycker det är kul och för att det för mig att må bra. Jag märker ju nu när jag skriver dessa inlägg hur viktig bloggen har varit. Hur mycket skit den har fått ta. Hur mycket känslor den innehåller. Och det är egentligen sjukt att man kan få ner så mycket känslor i så lite text. Hur så många minnen kan väckas av så korta inägg.
 
Jag var lite deppig över att må dåligt. Lite "varför just jag?". "Varför är livet så orättvist?" Mycket berodde nog på att jag påmindes väldigt mycket om min sjukdom under viss tid. Men det var inte så att jag hamnade där jag var för många år sedan. Då jag hade svårt att se hur jag skulle ta mig igenom nästa dag. Det var bara lite mycket tankar som väcktes. Och jag var på ytterligare ett besök i Lund som ändå gick helt okej.
 
Sedan var det äntligen dags för SPIIK-bandy! Det drog igång på fredagen och jag var där och hjälpte till där det behövdes. Jobbade några timmar och sålde korv. Öppnade dörren till all packning alldeles för många gånger. Körde lite bil. En relation utvecklades på ett oväntat sätt. Kollade på lite bandy. Var på lite sittning på lördagen och mådde toppen. Sov gott och hade det riktigt trevligt. Avslutade helgen med att baka kakor eftersom jag tyckte det passade sig när man vaknade alldeles för bakis på söndagen. Ibland är jag rätt konstig. 

Jag började flyttpacka på riktigt. Det var inte många dagar jag hade kvar innan jag skulle flytta. Det var blandade känslor när jag packade ner allt. När mitt liv än en gång låg i ett antal lådor. Jag hade aldrig trott att jag redan skulle flytta. Eller att jag skulle flytta ensam. Så det var konstigt att se lägenheten tömmas på mina tillhörigheter. Det var ändå jag som hade gjort lägenheten till ett riktigt hem. Men det var skönt. Jätteskönt.
 
November slutade dock väldigt bra. Sista lördagen åkte jag på julbord i Vrigstad med CF-föreningen. God mat, intressant föreläsare och trevligt att träffa folk. Gjorde det inte sämre att jag hade varit och hämtat lägenhetsnycklarna dagen innan och på kvällen körde de första lådorna med saker till min nya lägenhet. Det var så spännande! Livet höll på att lösa sig och jag var spänd och taggad inför flytten! Jag kände att det var rätt beslut. Jag längtade inte efter J. Saknade honom inte alls. Det var så skönt. Det var så skönt att bara ha sig själv att ta hänsyn till. Och jag hade redan fått sova första natten i min nya lägenhet!
 
 
0

Oktober 2013

Oktober
Först och främst tog vi avsked från vår gemensamma blogg. Vi gick ut och sa att det var slut, på riktigt. Nu ville vi inte höra ihop. Trots att vi fortfarande bodde tillsammans. Vilket var väldigt tufft, åtminstone för mig. Och det märks på vad jag skrev. Det var förvirrat. Det var konstigt. Jag visste inte vad jag var för person eller vad jag ville göra med livet. Jag försökte plugga men det gick dåligt. Spenderade ändå hela dagarna i skolan för att slippa vara hemma. Jag hade redan då för mycket att göra. Eller kanske för få timmar på dygnet. Men jag mådde relativt bra. Bättre än jag trodde jag skulle göra. Men självklart kom det ett bakslag. En dag då jag bara grät. Då jag inte orkade mer. Klumpen i magen var tillbaka och jag visste inte var jag skulle ta vägen. 
 
 
Jag bodde mer eller mindre hemma hos en vän. Åt middag. Kollade på film. Sov där när jag inte orkade gå hem. Blev även jättesjuk för första gången på jättelänge och orkade knappt röra på mig. Det var några långa dagar med feber och hosta. Och jag hade mycket tid att fundera. Funderade på om det var hjärtat eller förnuftet som skulle få bestämma hur jag levde mitt liv. Jag hade även träffat en kille som jag var intresserad av och umgicks med. Och jag trodde det skulle utveckla sig till något bra. Att det sedan inte alls blev som jag hade trott är en helt annan sak.
 
Jag hittade en lägenhet och skrev under kontrakt! Det var en vändpunkt för mig. Äntligen visste jag när jag skulle få flytta ut. När jag skulle få slippa något som var så pass jobbigt. Men det var ändå två månader jag skulle behöva stå ut. Två månader med ständig längtan bort. Ständig rädsla över att behöva möta människan hemma i lägenheten i just de stunder då livet kändes som mest kasst. Det var som sagt tufft. 
 
Jag hade sjukt mycket att göra. Tog på mig mer än jag egentligen borde ha orkat. Men det var det som fick mig att orka. Det som höll mig borta ifrån lägenheten. Möten, skola, kompisar. Slarvade med maten och har fortfarande inte riktigt kommit på hur jag ska hitta orken eller lusten att ställa mig och laga mat om kvällarna. Skrev listor för att hålla koll på allt som skulle fixas. 
 
 
Föreningen KAROLIN firade 20 år och jag var på deras sittning. Det var ritkigt trevligt och jag trivdes i min klänning och mina klackar. Dansade tills fötterna gjorde alldeles för ont. Pratade med en kompis om allt och inget. En gammal kontakt hörde oväntat nog av sig. Orkade inte gå ändå hem till Funkabo. Fick sova hos en vän. Var ändå glad.
 
Jag hade känslor för vissa. Och jag trodde det skulle utveckla sig till något bra. Det var en sånt kaos inom mig. Var rädd att ge mig in i något. Var rädd att stå utanför. Fick ingen ordning på allt mitt kaos.
 
Var på En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Ismail. Riktigt bra! Älskar Soran. Fick en autograf och en kram. Det var en nöjd tjej som gick till puben den kvällen. Träffade även Mira för första gången runt där någon gång. Söta lilla konstiga hund. Sedan närmade sig min födelsedag.
 
 
Vi firade födelsedagar gånger två en onsdag. Vi blev lite för onyktra. Vinglade lite för mycket men kul det hade vi! Födelsedagen ägnades dock åt att hämta jacka, hitta cykel, besöka systembolaget, kramas och plugga. Kvällen spenderade jag med H. Först på Athena och sedan en kort visit på puben. Det blev en bra födelsedag även om jag var väldigt trött. Bästa överraskningen var lätt blommorna från M! Och bästa presenten var lådan med skumtomtar av H.
 
Nästa stora sak för mig var Fiaslaget! En helg i Karlskrona med ett bra gäng. Mycket mat från Donken, massa skratt, en hel del alkohol, massa lekar och en del nya bekantskaper. Gick alldeles för långt en dag. Fick ansiktsmålningar på vägen. Spelade fia och kastade pingisbollar. En riktigt bra helg blev det helt enkelt! Och jag överlevde min första utlandsfest. Lär bli fler om man säger så. Men man blir lite sliten efter en sådan helg, det måste jag erkänna.
 
 
Sedan avslutade jag månaden med att åka hem och fira min födelsedag med släkt och familj. Det blev en riktigt lyckad kväll med lite för gräddiga drinkar. Skrattade mer än jag hade gjort på veckor. Det blir alltid bra när mina gudföräldar dyker upp. Och min moster. Hon är bra hon med. 
 
Oktober var ändå en bra månad. Även om det var mycket kaos ibland. Och trots att jag knappt hade en ledig stund. Jag började lite smått planera min flytt och längtade som sjutton. Var inte helt fel att fylla 20 heller.