0

Oktober 2013

Oktober
Först och främst tog vi avsked från vår gemensamma blogg. Vi gick ut och sa att det var slut, på riktigt. Nu ville vi inte höra ihop. Trots att vi fortfarande bodde tillsammans. Vilket var väldigt tufft, åtminstone för mig. Och det märks på vad jag skrev. Det var förvirrat. Det var konstigt. Jag visste inte vad jag var för person eller vad jag ville göra med livet. Jag försökte plugga men det gick dåligt. Spenderade ändå hela dagarna i skolan för att slippa vara hemma. Jag hade redan då för mycket att göra. Eller kanske för få timmar på dygnet. Men jag mådde relativt bra. Bättre än jag trodde jag skulle göra. Men självklart kom det ett bakslag. En dag då jag bara grät. Då jag inte orkade mer. Klumpen i magen var tillbaka och jag visste inte var jag skulle ta vägen. 
 
 
Jag bodde mer eller mindre hemma hos en vän. Åt middag. Kollade på film. Sov där när jag inte orkade gå hem. Blev även jättesjuk för första gången på jättelänge och orkade knappt röra på mig. Det var några långa dagar med feber och hosta. Och jag hade mycket tid att fundera. Funderade på om det var hjärtat eller förnuftet som skulle få bestämma hur jag levde mitt liv. Jag hade även träffat en kille som jag var intresserad av och umgicks med. Och jag trodde det skulle utveckla sig till något bra. Att det sedan inte alls blev som jag hade trott är en helt annan sak.
 
Jag hittade en lägenhet och skrev under kontrakt! Det var en vändpunkt för mig. Äntligen visste jag när jag skulle få flytta ut. När jag skulle få slippa något som var så pass jobbigt. Men det var ändå två månader jag skulle behöva stå ut. Två månader med ständig längtan bort. Ständig rädsla över att behöva möta människan hemma i lägenheten i just de stunder då livet kändes som mest kasst. Det var som sagt tufft. 
 
Jag hade sjukt mycket att göra. Tog på mig mer än jag egentligen borde ha orkat. Men det var det som fick mig att orka. Det som höll mig borta ifrån lägenheten. Möten, skola, kompisar. Slarvade med maten och har fortfarande inte riktigt kommit på hur jag ska hitta orken eller lusten att ställa mig och laga mat om kvällarna. Skrev listor för att hålla koll på allt som skulle fixas. 
 
 
Föreningen KAROLIN firade 20 år och jag var på deras sittning. Det var ritkigt trevligt och jag trivdes i min klänning och mina klackar. Dansade tills fötterna gjorde alldeles för ont. Pratade med en kompis om allt och inget. En gammal kontakt hörde oväntat nog av sig. Orkade inte gå ändå hem till Funkabo. Fick sova hos en vän. Var ändå glad.
 
Jag hade känslor för vissa. Och jag trodde det skulle utveckla sig till något bra. Det var en sånt kaos inom mig. Var rädd att ge mig in i något. Var rädd att stå utanför. Fick ingen ordning på allt mitt kaos.
 
Var på En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Ismail. Riktigt bra! Älskar Soran. Fick en autograf och en kram. Det var en nöjd tjej som gick till puben den kvällen. Träffade även Mira för första gången runt där någon gång. Söta lilla konstiga hund. Sedan närmade sig min födelsedag.
 
 
Vi firade födelsedagar gånger två en onsdag. Vi blev lite för onyktra. Vinglade lite för mycket men kul det hade vi! Födelsedagen ägnades dock åt att hämta jacka, hitta cykel, besöka systembolaget, kramas och plugga. Kvällen spenderade jag med H. Först på Athena och sedan en kort visit på puben. Det blev en bra födelsedag även om jag var väldigt trött. Bästa överraskningen var lätt blommorna från M! Och bästa presenten var lådan med skumtomtar av H.
 
Nästa stora sak för mig var Fiaslaget! En helg i Karlskrona med ett bra gäng. Mycket mat från Donken, massa skratt, en hel del alkohol, massa lekar och en del nya bekantskaper. Gick alldeles för långt en dag. Fick ansiktsmålningar på vägen. Spelade fia och kastade pingisbollar. En riktigt bra helg blev det helt enkelt! Och jag överlevde min första utlandsfest. Lär bli fler om man säger så. Men man blir lite sliten efter en sådan helg, det måste jag erkänna.
 
 
Sedan avslutade jag månaden med att åka hem och fira min födelsedag med släkt och familj. Det blev en riktigt lyckad kväll med lite för gräddiga drinkar. Skrattade mer än jag hade gjort på veckor. Det blir alltid bra när mina gudföräldar dyker upp. Och min moster. Hon är bra hon med. 
 
Oktober var ändå en bra månad. Även om det var mycket kaos ibland. Och trots att jag knappt hade en ledig stund. Jag började lite smått planera min flytt och längtade som sjutton. Var inte helt fel att fylla 20 heller.