Tisdag

Sedan sist har jag invigt min teknologmössa. njutit av solen, pluggat och börjat med den nya inhalationsantibiotikan. Gillar min mössa, gillar solen, gillar att plugget snart är slut. Antibiotikan funkar hittills, bara hoppas det håller i sig. 

Annars har jag inte mycket att tillägga. Idag ska jag plugga och kolla på film. Helt okej.

Uppdaterar er igen

Vilket väder det är idag! Har legat ute i solen en stund, slumrade till så fick packa ihop mina grejer och gå in. Sov gott i soffan i över en timme. Så det har inte blivit så mycket plugg idag. Men tyckte jag förtjänade en vilodag efter gårdagen i Lund.

Vi åkte faktiskt ner i tisdags och hade en mysig kväll. Käkade pizza och tog en cider. Köpte med oss godis och myste ner oss på rummet. Sov hyfsat ändå. Tur det, för igår var det fullt upp. Började med ett pass andningsgymnastik med sjukgymnasten. Kändes väl hyfsat. Gjorde en spirometri och ett gång-test. Blåste lite bättre än när jag var nere senast, men fortfarande inte bra. Gång-testet var helt okej, och jag gick 570 meter på 6 minuter. 

Efter det träffade jag läkaren. Var ungefär samma svar som förra gången. "Vi vet inte riktigt vad vi ska göra med dig." Men jag fick i alla fall utskriven ny inhalationsantibiotika som jag ska börja med så fort apoteket får hem den. Fick även veta att jag skulle göra en lungscint samt ett ultraljud på hjärtat för att se att det inte var något de missat. Scinten skulle bli senare under dagen men ultraljudet skulle göras i Kalmar.

Vandrade sedan iväg för att äta lunch men hann inte ens beställa innan de ringde från mottagningen. Hade fått tid till lungscinten så var bara att skjuta på lunchen och gå tillbaka till sjukhuset. Undersökningen gick bra, även om det är lite jobbigt att behöva ligga still medan det tas en massa bilder. Enkelt förklarat så andas man in ett ämne som sedan syns i lungorna på bilderna man tar, så man ser hur ämnet sprider sig i lungorna och vilka delar jag använder. Dessutom sprutas ett ämne in i blodet och så kollar man på bilderna så att det inte är några proppar eller så. Inget obehagligt men undersökningen tar drygt 30 minuter och det blir ganska segt i slutet.

Sedan fick jag äntligen min lunch! Blev thai-mat på Valvet. Riktigt gott! Passade på att äta en glass och spela kort i solen medan vi väntade på nästa tid. Avslutade dagen med ytterliggare ett pass med min sjukgymnast och sedan bar det av hemåt. Var riktigt skönt att komma hem!

Men det var lite av en besvikelse allt. Jag hade hoppats på att de skulel hitta ett fel, se något som de kunde åtgärda direkt. Istället såg de att jag ventilerar lungorna sämre än för ett år sedan. Det sitter massa slem uppe i lungorna som kan bidra till att jag får det svårare att andas. Men det finns inget fix som gör mig pigg bara sådär. Jag fick som sagt en ny inhalationsantibiotika som förhoppningsvis ska hjälpa. Det är ett nytt antibiotikum som jag aldrig har testat och därför inte är resistent mot vilket gör mig lite hoppfull. Enda nackdelen är att den ska inhaleras tre gånger om dagen. Morgon, middag och kväll. Kommer försvåra min vardag en del. Det andra jag fick med mig hem var en ny apparat, en BiPAP. Den hjälper mig att andas genom att den fyller lungorna med luft och sedan håller ett positivt tryck även när jag andas ut. Förhoppingsvis ska den hjälpa mig att nå delar av mina lungor som är fulla med slem. Det finns dock några nackdelar med den. Den är stor och väger en del, alltås inget jag kan ta med mig överallt. Jag måste dessutom ha en mask fastspänd på mig när jag använder den och den måste användas i minst 5 minuter åt gången. Så det tar ännu mer tid och den får mig att känna mig ännu sjukare. Blä.

Jag håller tummarna nu. Jag njuter av att använda min apparat och kunna andas, även om jag nu lägger 4 timmar per dag på all behandling. Jag hoppas jag inte reagerar på inhalationsantibiotikan och att jag blir piggare snart! Jag får inte ge upp än.


Nevnarien

De senaste månaderna har jag hittat tillbaka till lusten att skapa. Passande nog har Nevnarien en tävling just nu! 
 
Jag älskar att skapa för det ger mig ett lugn. Jag kan sitta i timmar och rita i illustrator, redigera bilder eller till och med ibland skissa med pennor och papper som jag gjorde för många år sedan. Även om jag har en skitdag då jag knappt kan andas och inte orkar lämna sängen kan jag plocka fram min dator och skapa något. Det kan vara fint, roligt eller konstigt men det är något jag kan vara stolt över i efterhand. Så nu håller jag tummarna för en liten vinst, skulle göra mina dagar lite roligare!