Tröttast

Idag har varit en sån dag då jag inte har någon energi alls. Jag skulle ha hämtat mediciner på apoteket, men det får bli en annan dag. Istället har jag legat i sängen, kollat på tv, spelat Life is strange och varit aptrött hela tiden. Hoppas jag är piggare imorgon, och främst i helgen. Vi ska ju njuta av min födelsedagspresent då och det vill jag ha all ork som är möjligt till.
 
 

I väntans tider

Tuff dag idag. Har varit så sedan i söndags, kanske blev det lite för mycket för mig i lördags med allt folk och kalas. Men lördagen var en bra dag! Hur som helst så har jag varit i basängen på sjukhuset och tränat. Riktigt jobbigt idag, men jag känner mig ju duktig som ändå går dit. Skulle behöva lösa transporten från parkeringen till bassängen på ett bättre sätt, men får fundera på det. Sedan har jag varit och inhandlat en pump till den nya rullstolen jag ska få på måndag! Äntligen en ny rulle med luftpumpade däck. Ett antal kilo lättare ska den vara med. Så det ser jag fram emot!
 
Det är ganska sjukt att jag kan se fram emot att jag ska få en ny rullstol på måndag. För kom igen, vem vill vara beroende av ett hjälpmedel? Dessutom ett hjälpmedel om jag i 9 av 10 fall inte kan köra själv på grund av backar och snea ytor. Fast som jag sa i förra inlägget. Vi har blivit bra kompisar jag och min rullstol. Den är lite tung och ful, och tar mycket plats. Men den hjälper mig på så många sätt. Nu kan jag lämna lägenheten, kan åka iväg på utflykter eller gå på stan, istället för att bara sitta hemma i soffan. Helt klart en förbättring om du frågar mig.
 
Väntar på att middagen ska bli klar och sedan lär jag somna. Det är utmattande att vara jag just nu.

Rullstolsfunderingar

Det var nu en evighet sedan jag skrev här. Jag måste väl säga att jobbet och livet har kommit före, men klart jag saknar det ibland. Det här ska dock inte bli ett inlägg om hur länge sedan det var jag skrev eller hur jag mår utan något helt annat.

Saker du aldrig har tänkt på innan du använt en rullstol (en längre tid):
  • Det är trångt överallt, även om det ser ut att vara gott om plats. Hur sjutton tror folk att man ska kunna handla mat, shoppa eller gå ut och äta när rullstolen inte ens kommer fram?
  • Det är inte så roligt med rumpor som en tror. När en har stått i kö eller befunnit sig i folkmassor blir en extremt trött på att det enda en ser är ändor (haha). Jag saknar ansikten!
  • Det är mycket svårare än du tror att ta sig fram. (Vadå de rullar väl bara fram?) Förutom att det är trångt så sluttar det överallt. Spelar ingen roll hur plan en yta ser ut att vara. Den sluttar ändå! Och det slutar med att en blir helt slut och att någon får ta öven och köra en. Vi ska inte ens prata om trottoarkanter. Fast inomhus på stora mataffärer är det ganska lugnt (såvida gångarna är tillräckligt breda och golvet är platt).
  • Det krävs typ 10 gånger mer kläder om en ska hålla sig varm i en rullstol. Jag hade aldrig trott att jag skulle frysa så mycket i en rullstol. Tänkte inte på hur varm en faktiskt blir av att förflytta sig till fots. Men jo tydligen. Jag sitter där i mössa, vantar, halsduk, tröjor och jacka och den som kör mig svettas ihjäl endast iförd jeans och t-shirt. Jag överdriver inte ens. 
  • Rullstolen kan vara ens bästa vän. Även om jag hatar den så är den väldigt bra att ha.