0

Rullstolsfunderingar

Det var nu en evighet sedan jag skrev här. Jag måste väl säga att jobbet och livet har kommit före, men klart jag saknar det ibland. Det här ska dock inte bli ett inlägg om hur länge sedan det var jag skrev eller hur jag mår utan något helt annat.

Saker du aldrig har tänkt på innan du använt en rullstol (en längre tid):
  • Det är trångt överallt, även om det ser ut att vara gott om plats. Hur sjutton tror folk att man ska kunna handla mat, shoppa eller gå ut och äta när rullstolen inte ens kommer fram?
  • Det är inte så roligt med rumpor som en tror. När en har stått i kö eller befunnit sig i folkmassor blir en extremt trött på att det enda en ser är ändor (haha). Jag saknar ansikten!
  • Det är mycket svårare än du tror att ta sig fram. (Vadå de rullar väl bara fram?) Förutom att det är trångt så sluttar det överallt. Spelar ingen roll hur plan en yta ser ut att vara. Den sluttar ändå! Och det slutar med att en blir helt slut och att någon får ta öven och köra en. Vi ska inte ens prata om trottoarkanter. Fast inomhus på stora mataffärer är det ganska lugnt (såvida gångarna är tillräckligt breda och golvet är platt).
  • Det krävs typ 10 gånger mer kläder om en ska hålla sig varm i en rullstol. Jag hade aldrig trott att jag skulle frysa så mycket i en rullstol. Tänkte inte på hur varm en faktiskt blir av att förflytta sig till fots. Men jo tydligen. Jag sitter där i mössa, vantar, halsduk, tröjor och jacka och den som kör mig svettas ihjäl endast iförd jeans och t-shirt. Jag överdriver inte ens. 
  • Rullstolen kan vara ens bästa vän. Även om jag hatar den så är den väldigt bra att ha.