0

Sista kvartalet

Då har vi de sista månaderna kvar. De som är färskast i minnet och kanske har varit mest innehållsrika. Och imorgon är det redan sista dagen på detta året. Galet.
 
Oktober
Det viktigaste i oktober var antagligen donationsveckan! Som de senaste åren la jag energi på att få ut så mycket information som möjligt om organdonation, och dess betydelse. För er som har missat så kan ni gå in och anmäla er till donationsregistret här.
 
Sofia Hjelms foto.
 
 
Oktober var även en viktigt månad för oss personligen. Vi fick tillträde till vårt nya boende och började renoverna direkt. Och bra blev det. Lagom till min födelsedag kunde vi flytta in. Det var en annorlunda känsla att fira födelsedag med så mycket familj, och att de bara kom förbi över dagen. Men det var mysigt! Och oktober blev en bra månad. 
 
November
Månden då USA valde en maktgalen rasistisk vapenälskande klimatförnekande abortmotståndare till president. Det var ett spännande val och jag förstår inte hur det kunde gå som det gjorde. Vi gjorde även en spontantripp till Lund med R's jobb och jag fick bo på hotell. Dessutom lyckades jag klämma in några pass med sjukgymnasten så vi slog två flugor i en smäll. Så jag kom hem och mådde ganska bra.
 
Sen var det äntligen Dreamhack! Som vi hade längtat och hypeat. Våra lådor var klara och det var så kul när alla droppade in på onsdagkvällen. Vi hade en riktigt bra helg med massa spel och även jag kände mig lite trött så klarade jag av helgen. Det var åtminstone vad jag trodde. Jag avslutade ju den helgen med att åka ambulans och sedan ligga inne på sjukhuset. Minder roligt avslut på den månaden. Allt det kan ni läsa om här.
 
December
Jag låg på sjukhuset och hade tråkigt. Längtade hem. Mådde kasst. Men tilslut fick jag komma hem. Och jag fick en alldeles underbar dag med nära och kära när vi letade klänning till sommarens bröllop. Lätt det bästa som hände den månaden.
 
Och vi gjorde vårt bästa att få lite julkänsla i lägenheten. Ingen kyla, ingen snö men en julgran och julpynt fick vi ändå upp. Och det blev julafton ändå. Trots att jag tvivlade ett tag. Julhelgen passerade och det var skönt att för en gångs skull vara hemma i sitt egen boende på julen. Även om julafton och juldagen firades på andra ställen. Men känslan av att köra hem på en timme och sedan sova i sin egen säng var så bra. 
 
Nu befinner vi oss på Öland där vi ska fira nyår. Och sedan blir det en sväng till Lund igen. Gott nytt år alla!
 
Sofia Hjelms foto.
0

Tredje kvartalet

Sommarmånadena. Den bästa tiden på året om du frågar mig. I år betydde det även stora förändringar för vår del. Beslut som togs och planer som gjordes upp.
 
 
Juli
Månaden började med ett besök i Lund. Denna gång tillsammans med mamma. Inte så ovanligt. Jag hade ont i kroppen och jag började bli trött på min ständiga låggradiga feber. Blåste en bra spirometri, vilket inte heller är så ovanligt. Hade sedan en rolig dag i Karlskrona med mamma då vi pimpade min rullstol. Galet kul, galet irriterande. Det var även i juli som jag kände att jag var trött på min kropp, trött på att ha ont. Jag skrev ett långt inlägg om hur skit allt var, och ja det var skit just då. Inlägget kan ni läsa här.
 
 
Robin tog även semester och lämnade sitt gamla arbete. Vi spenderade en mycket trevlig helg på Mulö i Blekinge skärgård. Svinkallt bad, gott grillat och blöta båtturer. Det gör jag gärna om! Vi var även en sväng till Rosebo, för det är egentlikgen inte sommar om man inte åker dit.
 
Juli avslutades med dop för E på Öland. Hade tur med vädret, trots att det kom en regnskur från ingenstans. Badade och njöt av vädret. Gav de bästa presenterna. Och R fick även äran att bli fadder.

Augusti
Augusti var vår riktiga semestermånad. Vi lyckades precis sälja lägenhteten innan vi begav oss till Kroatien för en vecka med min familj. Det var så skönt. Vi låg på stranden mest hela tiden och veckan gick alldeles för fort. Sedan blev det strul när vi skulle flyga hem men efter lite övertalning kom vi hem till Sverige på rätt dag ändå. Det var allt kaos ett tag. 
 
 
Sedan blev det officiellt. Vår flytt från Karlskrona, till Jönköping. Jag fick säga upp mig från jobbet (vilket var väldigt konstigt då jag inte hade jobbat på över ett år ändå) och flyttpackandet började. Vi letade lägenhet i Jönköoing samtidigt som vi kollade på hus runt i länet. Det var mycket beslut som togs. Det måste även varit nu någon gång som vi flyttade hem till mina föräldrar, temporät tills vi hittade vår egna lägenhet.
 
Höjdpunkten på sommaren var helt klart nollningen i Kalmar. Med mina kära röda SPIIKare. Det var en del fest, och mycket umgänge. Jag var så lycklig. Det var dessutom väldigt mysigt att bo i båt i Kalmar hamn. Att gungas till sömns är ganska najs ändå. Det tråkiga var att jag missade min brors födelsedag, men det tror jag vi har vägt upp för ändå. Min lilla bror blev vuxen, och han är inte så liten längre. Han börjar bli riktigt stor faktiskt, och han är riktigt bra med. Jag hoppas du vet det. 
 
September
Jag hade nu varit sjukskriven i ett år. Och det sög precis lika mycket då som det gör nu. Om ni vill läsa mitt väldigt ärliga inlägg om hur det känns finns det här. Men det var mycket annat på gång och jag vet att jag är en ännu starkare person nu, än jag var då och speciellt mycket starkare än jag var när jag blev sjukskriven. Så jag lägger inte så mycket fokus på det just nu.
 
Jag blev dock sjuk och behövde en IV-kur. Det gillade varken jag eller min kropp. Men friskare blev jag tillslut! Och det var i denna månad som vi hittade vår lägenhet! Allt gick sjukt fort och vi var så nöjda. På bara några veckor gick vi från att bo i mitt gamla flickrum till att äga en egen bostadsrätt i Jönköping. Det gillar jag. Dessutom firade vi pappa som fyllde år med! Och jag hade fixat tårta och allt.
 
Så även om september kändes som en ganska händeselös månad så ser jag såhär i efterhand att det var fullt upp. Inte konstigt att det tog på krafterna. 
 
0

Andra kvartalet

Nu ger vi oss in på nästa del av året. Då det blev vår och så småningom lite sommar. Och vad jag kan minnas innan jag börjar leta var det en bra tid? Vi får väl se.

April
Under den här månden är bloggen så gott som tom. Men det hände saker, det lovar jag. Det absolut första som hände var att vi kom hem från semestern, och det var den jobbigaste hemresan från Kastrup jag varit med om. Så galet trött och så jetlaggad. Galet hur man påverkas av tiden. Men det var ändå pyttelite skönt att komma hem till sina grejer, även om jag började få ont i kroppen igen i när vi landade i Danmark. *sur*
 
6 april föddes E, Rs brorsdotter, mitt första så nära det går att komma syskonbarn. Och det hade vi längtat efter. Hon var bara någon dag gammal när vi hälsade på första gången. Så söt, och med så mycket hår på huvudet. Och så liten. Man kommer aldrig ihåg hur små bebisar faktiskt är när de föds, de växer ju så fort sen! Det var en av höjdpunkterna på månaden, helt klart.
 
Maj
I år firades första maj i Aneby. Blev ett litet tåg och några talare. Tänk att den ändå har blivit en tradition nu, har inte missat mer än nåt år de sensate åren. 
 
Vi fick även hälsa på lilla E igen. Bebisgos deluxe. Och det var så fint väder. Har en bild när vi sitter på båten i Färjestads hamn med E i famnen och solen skiner. Tänk, det började redan kännas som sommar då. 
 
Maj brukar oftast innebära årskontroll i Lund, och även så i år. Årskontrollen gick bra och jag blåste en bra spirometri på klin fys, värre var det med cyklingen. Men det var förväntat och det är inget som påverkat mig efteråt. Jag vet att cykling på hög belastning inte är min bästa gren nu för tiden.
 
Sen avslutade vi månaden med Pride Karlskrona. Men i år blev det bara att se tåget utanför lägenheten, det var ingen bra dag för mig.
 
 
 
Juni
I juni fick R äntligen genomgå sin operation för bihålorna. Och det gjorde en otrolig skillnad för oss. Han mådde så mycket bättre. Det var, och är fortfarande, så bra!
 
Vi var även en sväng till Aneby och det blev ett besök på Dreamhack! Och det var här planerna inför DHW16 kom. Det var en kul dag och även om jag som vanligt överskattade mina förmågor så löste v det med rullstolen. Tro inte att du kan gå runt på DH en hel dag, speciellt inte om du har ont. Att jag aldrig lär mig. 
 
Juni var även månaden då vi tog årets första dopp, firade en lugn midsommar och badade ännu mer och sedan badade lite till. Juni var en bra månad.