0

Första kvartalet

Nu börjar året lida mot sitt slut och jag ska passa på att sammanfatta året. Vad var bra? Vad var dåligt? Vad har egentligen hänt? Det får ni reda på strax!

Januari 2016
Det känns verkligen som en evighet sedan. Januari var då jag skulle få koll på mitt liv igen, det var då jag skulle börja jobba igen. Jag jobbade i två veckor och sedan krashade jag igen. Jag minns ärligt talat inte så mycket, jag mådde inget bra. Och det känns tungt att läsa om det på bloggen. Såhär i efterhand var det ganska lönlöst att ens försöka. Men hur ska man veta det om man inte testar?
 
 
 
Jag hade även mina första möten på smärtrehab och försökte komma på hur jag skulle hantera allt. Såhär i efterhand ser jag inga bevis på att jag kände glädje under januari, men jag att jag gjorde det. Småsaker i vardagen. Kärlek. 
 
Februari
Jag hade precis kommit hem från ett besök på sjukhuset i Lund i början av månaden. Jag mådde så bra som jag kunde med tanke på allt. Det tog bara några dagar innan jag upplevde min första episod av andnöd. Jag spenderade flera dagar i min BiPap. Sovandes. Jag kunde inte andas, men inget var fel visade det sig. Det var mycket tjafs med sjukhuset i Karlskrona som inte ville ta mitt tillstånd på allvar och jag fick vänta alldeles för länge på röntgen som uteslöt blodproppar i lungorna. Det blev även en sväng till Lund för att vara säkra på att jag skulle klara mig bra, Jag tog mig igenom det, för jag kan hantera det mesta, och det blev bättre.
 
Vi hade också en tervlig helg i Stockholm med R's familj och släkt. Lite drinkar, middag, shopping och även om jag kände mig kass som inte kunde vara med och som tvingades använda rullstolen överallt så överlevde jag. Det var inget kul att behöva tvinga mig själv upp för trappor eller sitta och konversera i timmar, för kroppen sa bara nej. Men det var en bra helg trots allt! Och sen åkte jag till Lund igen. Herregud, vilken sjuk månad det var.
 
 
 
Mars
Mars var den bästa månaden. Jag skulle må bra, oavsett vad. I början av månaden var jag på min första babyshower, och det var en upplevelse. Helt klart. Det är sånt man bara sett på film innan. Jag fick även massa beröm för hur bra jag skötte min diabetes när jag träffade diabetessköterskan för första gången i Karlskrona och det var skönt att få bekräftelse på det. Men det största i mars var resan. Resan med stort R. Mammas 50 årsresa!

Resan var underbar. Hade så gärna gjort om det, och stannat längre. Vi spenderade 14 dagar på en ö i Karibien. Och det var verkligen paradiset. VI bodde bra, vi åt gott, det var fint väder och ja, allt var toppen. Jag mådde dessutom helt galet bra av värmen så jag ville aldrig åka hem. Rullstolen användes inte. Jag kunde vara med på allt. Jag hade knappt ont. Det var som jag hade blivit frisk! Underbart. Det blev precis den resa jag hade hoppats på.
 
 
 
Och det var det första kvartalet. Det kantades av mycket sjukdom och det var tufft, men det avslutades med två fantastiska veckor i paradiset med min familj. Så helt klart godkänt.