0

När jag fick lust

Nu kom det här inlägget ett antal dagar senare än planerat. Men det har inte funkat innan. Jag har öppnat sidan, loggat in och bara "nej jag vill inte". Men nu så. Här kommer en liten uppdatering från helgen som spenderas i Stockholm. Helgen var trevlig! Det var drinkar, mat, sällskap och lite shopping. I fredags tog vi det lugnt på hotellet efter en flygtur och lite taci. Det var bästa kvällen för mig. Jag mådde okej och det var lagom jobbigt. Det var roligt att träffa alla igen! Vi hade dessutom ett toppenrum anpassat för mig och min rullstol så jag bodde utmärkt. 
 
I lördags blev det en lite utflykt till J&J's lägenhet. Riktigt fin var den! Sedan tog jag och R en kort runda i området innan vi åt lunch och sedan tog det lugnt på rummet. På kvällen var det dags för middag och tyvärr var maten en riktigt besvikelse. Jag var dessutom så trött at jag bara ville hem och sova. Vi åkte hem tidigt, tog en varm dusch och bytte om till myskläder. Sedan ramlade resten av sällskapet in och vi umgicks någon timme i lobbyn innan vi gick och lade oss. Alla var trötta men trevligt var det med! Synd att jag inte hade ork nog bara. 
 
I söndags blev det en runda på Mall of Scandinavia innan vi flög hem. Vi kom hem, åt lite och sedan däckade vi båda i soffan. Det kändes att helgen blev lite för mycket för mig. Och sedan dess har jag inte mått alls bra. Startade en kur med inhalationsantibiotika i måndags som verkligen inte funkade för mig. Efter tre dagar hade jag så ont i hela kroppen och halsen. Jag hoppas verkligen att det var biverkningar på medicinen och att jag inte håller på att bli sjuk. Är dock lite osäker eftersom jag inte mår bra idag heller. Oavsett så åker jag till Lund på söndag och startar en IV-kur på måndag. Håller tummarna att jag blir piggare sen igen!
 
Hur som helst. Vad är det som är bra just nu? 
1. Solen skiner och det känns som vår. 
2. Jag har beställt nya hörlurar till resan.
3. Resan börjar närma sig!
0

Anger management

Status: Jag mår fortfarande bättre. Visst, jag skulle inte säga att jag mår bra men det är helt klart lättare att andas. Annars är jag lite mer hostig än vanligt men inga större mängder slem. Och jag hoppas det fortsätter såhär.
 
Jag var på Apoteket idag. Som vanligt tog det lång tid. Fast idag var det värre än vanligt. Bara en kassa öppen och trots att det endast var två före mig i kön tog det drygt 30 minuter. Man hinner bli lite trött. Och arg. Speciellt när det kommer folk som försöker smita före kön. Det kom en tant som smet upp bakom kunden som stod i kassan och försökte tränga sig förbi. Jag kände hur jag började bli arg och adrenalinet började pumpa. Jag samlade allt mod jag hade för att för en gångs skull våga skälla ut någon.Jag hann dock inte mer än att muttra lite högt innan kassörskan sa, så snällt hon kunde, att tanten allt fick ta en lapp som alla andra. Och jag kunde andas ut och försöka få ner pulsen igen innan det var min tur. Herregud vad irriterad jag kan bli på småsaker ibland. Jag blir ju nästan rädd. Är det för att jag är så svensk och älskar mina köer? Nu blir jag ännu mer rädd.
 
Hur som helst. Jag kom fram till kassan tillslut och kunde beställa mina mediciner. För som vanligt finns ju inget av det jag behöver hemma. Kassörskan lyckades i alla fall beställa mina mediciner (vilket är en vinst i sig) och jag fick med mig lite mer vanligt förekommande mediciner hem. Sedan tog jag en snabb runda i några klädaffärer (eftersom jag minns när jag senast var i en klädaffär här i Karlskrona) och handlade lite mat. Det var en trött tjej som kom hem och sedan har jag inte fått så mycket mer gjort idag. 
 
Men jag är nöjd. Jag har fixat mina inhalationer. Jag har gjort min träning. Jag har varit utanför lägenheten. Och jag har börjat packa inför helgen. Helt klart godkänt. Och imorgon är det ett sjukhusbesök inbokat innan jag kan ta helg på riktigt!
 
 
0

Piggare

Solen skiner! Eller ja, den skiner så länge jag inte klär på mig och går ut, för då går den i moln. Men ändå. Jag fick mig en kort promenad runt kvarteret och lite frisk luft, även om det var kallt. Idag är annars en bra dag. Igår kväll hostade jag en del blod innan jag somnade och jag förväntade mig inte att vakna och må såhär. Jag känner mig lite piggare, och det är lite mindre jobbigt att andas. Så skönt! Bara hoppas det fortsätter såhär. 
 
Annars längtar jag efter sommar och sol och att känna såhår igen: