0

När en av de bästa fyller år

För 19 år sedan föddes det idag ett syskon. Jag minns inte så mycket om jag ska vara ärligt. Jag vet heller inte hur hur sugen jag var på ett småsyskon just då. 
 
Idag är han, min lillebror, en av de bästa jag vet. Jag saknar honom när vi inte träffats eller pratat på flera dagar. Han får lyssna på mycket av mitt skitsnack och jag gör samma sak för honom. Han är helt klart en av fördelarna med att ha flyttat hem till Jönköping. Jag är så glad att jag har honom. Grattis Elias! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0

5 energispartips...

...som kanske inte riktigt är vad ni tänkt er.
 
1. Stolar i alla dess former. Sitt ner när du lagar mat, duschar, sminkar dig och så vidare. Det sparar på värdefull energi och det kan minska stressen du känner över att bli klar med uppgiften. 
 
2. Torrschampo. Gudarnas gåva till oss som har för få skedar ibland. Spraya, massera in och borsta. Det är enkelt, håret luktar gott efteråt och du sparar även på vatten. Win win. 
 
3. Storkok och matlådor. När du har en bra dag och orkar laga mat, se till att du lagar en massa och gör sedan matlådor. Köttfärssås, kycklinggrytor, vegetariska biffar och olika varianter av lasagne är bara några rätter som lämpar sig att tillagas i större mängder. Det är guld värt att kunna slänga in en matlåda i micron de där dagarna då skedarna tog slut redan efter frukosten. 
 
4. Våga vägra umgänge. Säg nej till saker du faktiskt inte vill göra. Trötta inte ut dig själv i onödän för något som inte ens är värt det. Fundera på vad som är viktigt för dig och gör det istället.
 
5. Be om hjälp! Om det så handlar om att städa, plocka ur diskmaskinen, handla eller möblera om hemma. Ingen uppgift är för liten för att be om hjälp med. Och att be om hjälp är aldrig ett tecken på svaghet, snarare tvärtom!