0

Antibiotikafri

För första gången på många år är jag helt fri från antibiotika. Ingen IV-kur, ingen inhalationsantibiotika och inte ens några tabletter. Jag kan så länge jag kan minnas (och enligt journalen minst sedan 2005) tagit en underhållsdos av Azitromax, som är en slags antibiotika. I början var det en halv tablett varannan dag och nu är det en hel varannan dag. Försök komma ihåg det liksom.
 
När jag var nere i Lund innan jul kom vi fram till att testa och ta bort även den då den kan ge ledvärk osm biverkning. Speciellt när man haft den i säkert 15 år så kan det vara intressant att testa hur man mår utan den. 
 
Så hur mår jag nu? Jag mår inte sämre, men jag mår inte heller bättre. Läkaren sa att minst en månad måste jag avvakta innan jag kan bedöma något, men den månaden har ändå gått nu. Det som är skönt är att jag slipper ta den där tabletten och att jag inte mår sämre. Vi får se vad läkaren säger när jag ska ner till Lund nu igen i februari. Kanske kan jag slippa den trots allt. Oavsett är planen att jag ska vara utan antibiotika så länge som möjligt för det har varit alldeles för mycket sånt under hösten. Det är dumt att göra mina bakterier mer ressistenta än de redan är ju.