0

Vill du med?

Det är höst nu, fast idag sken solen och jag kunde ta en promenad utan jacka. Det kändes ganska bra ändå. Jag har precis avslutat en kur med kortison som faktikst hjälpte en hel del. Jag kände mig piggare, mindre tät i luftvägarna och faktiskt lite mindre ont. Nackdelen är att jag har tagit så mycket insulin och inte kunnat äta i princip några kolhydrater utan att blodsockret har stuckit iväg. Jag vet inte vad som är värst ibland.

Jag sitter och fixar med nästa säsong av Salty Life. Det blir nya ämnen och nya inlägg. Hoppas ni ser fram emot det lika mycket som jag! Är det någon som vill haka på och skriva om sitt liv med CF/PCD så snälla hör av er till mig. Ni hittar mig här och på ett antal olika social medier. Vi välkomnar alltid fler.
0

En sommar av kärlek

Jag hade stora förhoppningar inför denna sommaren. Jag såg framför mig varma kvällar med trevlig sällskap, att grilla och dricka gott och få gå på flertalet bröllop. Jag drömde om dagar på stranden där jag läste bok efter bok. Jag längtade efter festligheter och umgänge. Jag såg egentligen inte något hinder för allt detta jag såg fram emot, men så förändrades allt.
 
Sommaren 2017 är nog den sommaren med mest känslor. Det har varit mörkt, ensamt och jag har tvivlat på mycket. Men jag har också upplevt den bästa dagen i mitt liv, med en helt fantastisk vecka som följde. Jag har varit förbannad och sett folk i ett helt annat ljus än tidigare. Det har varit extremt jobbigt, men samtidigt var det något av en bekräftelse. Jag vet också efter den här sommaren att vi klarar allt, bara vi är tillsammans.
 
Jag är ledsen att våren och sommaren blev såhär. Att den blev fylld av hårda ord, besvikelse och känslan av att vara så hatad. Så oomtyckt. Det är nog inte över än men jag vet att de beslut jag hittills har tagit har handlat om mig. Hur jag ska göra för att må bra. Och det är något jag alltid kommer försöka prioritera.
 
Folk kommer alltid försöka ändra på mig. Försöka få mig att passa in i olika fack. De kan tro att jag ska göra allt för att göra andra nöjda, men då har de så fel. Mina åsikter och de jag bryr mig om är det viktigaste jag har. Det är vad som gör mig till den jag är. Och det kompromissar jag inte kring. 
 
Dessutom är jag sur över att det har varit så jävla kallt och att min kropp hatar mig mer än någonsin. Tur att jag istället kan krypa ner under täcket med en kopp te eller kaffe och en bra bok och faktiskt försöka njuta av att det är höst. 
 
 
0

Värsta

Tisdagar är värsta dagen i veckan. Främst för att det är dagen då de tömmer soporna här i kvarteret och ingen blir glad av att vakna av krossat glas. Men även för att det är en väldigt tråkig dag, väldigt långt från helgen. När en dessutom har ont och tvingas ta de starkaste tabletterna blir dagen inte mycket bättre. Men varför inte passa på att utnyttja denna dåliga dag till att fylla i en lista med det värsta jag vet?

Värsta maträtten:
Jag gillar inte direkt husmanskost. Blodpudding, bruna bönor, sidfläsk, kåldolmar, dillstuvad potatis, rårakor, isterband, kålpudding... *ryser* 

Värsta vädret:
När det blåser och regnar på tvären. Regn är mysigt men inte när det låter som taket ska blåsa av och det regnar in så fort man öppnar dörren.

Då tappar jag humöret helt och hållet:
När folk uttrycker sig homofobiskt, rasistiskt, sexistiskt eller funkofobiskt. Jag står inte ut med det, och speciellt inte när de ska försvara sina problematiska uttalanden. Ni är inte ens värda min tid längre.

Sämsta musiken:
Jag har svårt för viss rap, och klassikt, och jazz. Sorry.

Värsta tiden på dygnet:
Tidig morgon, vilket för mig betyder allt innan 9. Jag klarar inte av att gå upp tidigt. Jag blir otrevlig, stressad och allmänt jobbig. 

Mitt sämsta humör:
När jag irriterar mig på allt och alla. Ofta är det kopplat till smärtan men det är ett drag jag inte gillar hos mig själv.

Sämsta grejen jag äger:
Jag äger många saker som jag skulle klara mig utan och som inte ger mig något speciellt. En hel del prylar som bara står och samlar damm och tar plats. Så jag skulle säga att den sämsta grejen är just att jag har för mycket onödiga saker. 

Värsta personlighetsdragen:
Dryg och självupptagen. Det är ofta personer som bryr sig mer om sig själva än något annat och sällan lyssnar på mig och mina åsikter. Tro inte att du är bättre än någon annan.