0

Året som gått 2015

Då börjar åter ett år lida mot sitt slut och jag tänkte sammanfatta vad som har hänt. 2015 var inte mitt bästa år trots allt. 
 
Januari
Året började på sätt och vis på bästa sätt. Trots att jag hade ont och var trött så fixade jag med en flytt till vår nya lägenhet. Det var helt underbart att lämna 1an oh flytta in vår mysiga 2a. Det var mycket som skulle flyttas och det var ännu mer som skulle packas upp. Det bästa var när allt var fixat och vi kunde krypa ner i vår nya säng. Under månaden hade vi även inflyttningsfest, något jag aldrig kommer att glömma.
 
Det var under januari som exjobbet på Ericsson fixade sig och jag var både nervös och exalterad. Annars så rullade livet och skolan på och jag hade lite svårt att förstå att min sista termin på universitet hade börjat. Hade även tagit tag i träningen och börjat gå regelbundet till bassängen. Det var vad mina leder klarade just då.
 
 
Februari
Vi upplevde första tillfället utan varmvatten i lägenheten. Det var svinkallt och så jobbigt. Det varade ett bra tag med. Vi fick besök och fick vår första blomma till lägenheten och umgicks med folk. Melodifestivalen hade dragit igång!
 
Dessutom firade vi vår 1-årsdag. Eller ja, det var väl inte så mycket firande men vi uppmärksammade den. Tiden går så oerhört fort. Hann med att snabbrenovera badrummet lite med.
 
Mars
Det dröjde ända inte i mars innan vi fick tillbaka varmvattnet. Det resulterade i att  vi åkte till Kosta på spa för första gången. Jag njöt som bara den och tyckte stället var fantastiskt. Visste nog att vi skulle återkomma snart igen.
 
Månaden bestod annars mest av plugg och att jag var trött. Inte så konstigt egentligen. Genomförde även årskontroll nere i Lund vilket gick bra, trots att mina knän inte klarade av arbetsprovet. Kändes surt, men var ändå väntat. Bland det bästa under månaden var heldagen på Boda Borg. Då funkade mina leder fortfarande även om jag hade svinont efteråt.
 
För ovanlighetens skull var vi även på fest och jag hade riktigt kul med mina saknade vänner. Dessutom njöt vi av hotellfrukost morgonen efter. Behöver jag säga mer än så?
 
 
April
Det var dags för påsk och jag mådde sämre än någonsin. Feber, extremt ont och helt slut. Det blev några oplandera sjukhusbesök. Men vi hade en mysig påsk hemma i Aneby. 
 
Vi fick även iordning balkongen och vi blev mycket nöjda! Möbler, grill och trall. Perfekt, och så mycket som vi har njutit av den sedan dess. Klippte även av mig håret och trivdes i det! Terminen började ta slut och jag kämpade på så bra jag kunde.Tröstshoppade en ny mobil då jag min gamla gav upp.
 
Maj
Året fortsatte med från och till och smärtan var hemsk. Kändes ångest över att allt var jobbigt och läkarna visste inte varför. Samtidigt skulle jag försöka hitta ett jobb för att slippa oroa mig efter examenen.
 
Ljuspunkterna i månaden var våra vänners bröllop och att jag faktiskt fick ett jobb! Bröllopet var fint, trevligt och roligt på alla sätt och vis. Första gången jag var i Växjö med och det var skönt att bo på hotell. Det kändes bra att jag hade ett arbete att gå till efter examen även om jag redan nu var nervös. Sista veckan på universitet inleddes och det var dags för examensceremoni!
 
Juni
Det största var helt klart examen och att börja jobbet. Vi firade även midsommar med famlijen och åkte sedan iväg på vår första gemensamma utlandsresa. En vecka på Rhodos som blev helt perfekt. Man vet ju aldrig hur det blir när man bokar resor. Hotellet var bra, personalen var underbar och vädret var toppen alla dagar utom en. Det var en välbehövlig semester efter ett tufft år och jag mådde bättre än på länge. Laddade inför jobbet igen!
 
 
 
Juli
Jag hade nu fullt upp på jobbet. Jag jobbade, åt mat och sov. Och så upprepades det. Lederna mådde ändå okej och jag klarade av dagarna även om jag var väldigt trött. Trodde att det var en omställningsperiod och att jag så småningom skulle bli pigg igen. Kändes bra att ta ansvar på jobbet och känna att jag kunde saker!
 
Bästa eventet var spelmässan i Halmstad med goda vänner. Riktigt rolig dag! Såg även sälar i Östersjön för första gången vilket fick mig att faktiskt tro på att de finns. 
 
 
 
Augusti
Det var stadsfesternas månad. Först Skärgårdsfesten i Karlskrona med våra familjer där vi såg Uggla, Maggio och Silvana Imam! Riktigt bra men oj vad ont jag hade. Helgen efter var det dags för stadsfest i Kalmar och där såg jag ärligt talat inte många artister. Jag hade så ont, kunde knappt gå och vi spenderade mesta tiden på båten i hamnen. Blev en mysig helg ändå. 
 
Sedan började nollningen och jag var inte där. Jag saknade nollningen, saknade festerna, saknade gemenskapen. Hade gjort mycket för att få bli student igen då. Men på något sätt överlevde jag utan ett enda besök under nollningen.
 
 
 
September
Månaden var jobbig, riktigt jobbig. Jag jobbade på och kämpade varje dag för att komma til jobbet. Gjorde allt jag skulle och trivdes, men jag var så trött och hade så ont. Livet blev jobbigt, jag blev deppig. Dagarna var alldeles för jobbiga. Det bästa var att vara hemma med R och bara ta det lugnt. Allt annat gjorde mig stressad och ledsen. 
 
Vi hade en mysig natt ute på balkonen med varm choklad under månförmörkelsen. Månaden avslutades dock med att jag blev sjukskriven för att jag orkade inte mer. Varken fysiskt eller mentalt. Allt var jobbigt, jag var nära att ge upp. Rullstolen blev min nya bästa vän och jag kände mig lite mindre låst.
 
Oktober
Livet var fortfarande jobbigt. Jag kämpade på med behandlingar och att stå ut med smärtan. Det är tufft att vara sjukskriven, men det var verkligen nödvändigt. I slutet fyllde jag år och vi hade kalas. Det var roligt att visa upp lägenheten men det var en tuff helg trots allt. Bara för att man fyller år blir inte allt bra tyvärr och även jag bara hade velat ha roligt så orkade jag inte. Jag var grinig och sur utan att mena något med det.
 
November
Vi började månaden med att fira mig i efterhand. Bara jag och R på spa i Kosta. Det var en helt underbar helg. Varma bassänger, god mat och det bästa sällskapet. Helgen gick alldeles för fort som vanligt. Jag var även i Lund ett antal gånger men utan att få så mycket hjälp tyvärr. 
 
Min utredning på smärtrehab drogs äntligen igång. Jag fick träffa läkare, sjukgymnast och arbetsterapuet. Det var en jobbigt vecka med många besök och jag kände mig riktit sjuk. Det var dock skönt att det äntligen hände något och jag hoppades på att något skulle förändras! 
 
Månaden avslutades med temadag och julbord med CF-föreningen i Vrigstad. Ett alltid uppskattat tillfälle.
 
 
December
Hittills har månaden bestått av födelsedagsfirande, födelsedagsfest och Star Wars-premiär. Kroppen har haft tillfällen då den har gjort mindre ont och jag har kunnat följa med jobbet på julbord. Psyket har börjat stabilsera sig och jag kunde sitta hos psykologen och säga att det faktiskt känns lite bättre. Jag orkar fortfarande inte med långa dagar, och kan inte gå speciellt långt men jag hoppas att jag ser en förbättring som kommer kvarstå. 
 
Dessutom har vi hunnit med att fira Rs födelsedag. Blev en dag med önskemål, massa spel och tårta. Nöjd var han i alla fall. 
 
Nu är det mindre än 30 minuter till det nya året och vi avslutar året med en vinst i TP och att berätta att vi nyligen förlovat oss. Vi är lyckliga och kära och ser fram emot vad framtiden kan bringa. Gott nytt år allihopa!