0

Ännu ett besök i Lund

Helt galet vad skönt det är att komma hem, ta en varm dusch och krypa ner i sängen. Speciellt efter 2 dagar på sjukhuset. Dagarna i sig har varit ganska slappa även om vi hunnit med ett antal besök. Igår var det sjukgymnast x 2 och ett besök på ÖNH. Vi bekräftade mest det jag känner. Mina luftvägar är täta och irriterade vilket gör att det är jobbigt att andas. Dessutom är jag mer hostretad än vanligt, trots att jag inte har så mycket slem. Gårdagens mätning (spirometri) visade att lungfunktionen var lite sämre, vilket inte heller var någon överraskning. Dessutom resulterade besöker på ÖNH i att det blir operation av bihålorna någon gång i vår. Inget jag ser fram emot, men förhoppningsvis blir det en smidigare operation den här gången.
 
Kvällen spenderade vi på Rosegarden där vi åt buffé med vänner. Trevligt med sällskap när man är nere i Lund. Det blir lite mer än bara ett sjukhusbesök då. Dessutom är det så god mat. Vi var mätta och glada när vi kröp ner i sängen. Även om man alltid längtar lite efter sin egen säng.
 
Idag var det först ett pass med sjukgymnasten. Jag var helt slut trots många timmars sömn, och lite dessutom febrig. Kände mig inte på topp och presterade därefter. Ett ännu sämre resultat under spirometrin och nu kändes det inte alls bra. Att lungorna mår bra har varit det enda som känts bra under det här hemska året med värk. Så det var en lite deppig tjej som gick på lunch. 
 
Det var sedan bara att ladda upp inför läkarbesöket. Det gick bra och vi bestämde att vi ska testa lite ny medicinering. Sagt och gjort, efter läkarbesöket var det dags för det sista passet med sjukgymnasten. Vi testade en ny medicin och cyklade sedan 20 minuter. Det kändes bättre med andningen under träningen och det visade sig sedan även på spirometrin. Några deciliter till och jag åkte hem nöjd. Att prestera både sämst och bäst på många år på en och samma dag kändes lite skumt, men nu hoppas jag att den nya behandlingen ska hjälpa och att jag slipper vara så tät.