0

Äntligen vinter

Snön har fallit sedan jag vaknade igår. Temperaturen ligger runt nollan och än så länge verkar snön ligga kvar. Vi  tog en promenad igår kväll och det var kramsnö. Vinterns första snöboll är kastad och det var mysigt att vandra längs Vättern och se alla juldekorationer i alla fönster. Ljuset är viktigt såhär års.
 
Det var dags för den årliga julgröten igår. För första gången var det jag och R som stod som värdar och efter många timmars slit med julskinka, julgröt, sill och införskaffande av diverse ätbara saker stod gästerna utanför dörren. Det blev riktigt bra! Mitt livs första försök att koka gröt och den blev perfekt. Vi åt så mycket att vi trodde vi skulle spricka och sedan åt vi lite till. När gästerna åkte hem var vi lagom trötta. Den här jultraditionen är den jag uppskattar mest. Det är lugnt, prestigelöst, trevligt och roligt. Det blir ingen jul utan julgröt. Jag hoppas så att vi fortsätter med den här traditionen i många år, kanske generationer, framåt. 
 
Snart är året slut och jag funderar på hur jag ska sammanfatta året. Ni märker nog vad jag kommer fram till. Tänk, om 13 dagar är det julafton och snart är 2018 här. 2017 har bjudit på så mycket men också gått så otroligt fort. Kan inte ens föreställa mig hur 2018 kommer se ut.