0

Grattis till oss!

Jag är så tacksam för svensk sjukvård. Idag är det exakt 5 år sedan jag fick min första, och hittills enda, insulinpump. En lila Medtronic minimed paradigm 554. Jag hade då haft diabetes i 7 år och även om jag hade funderat en del på pump var jag nöjd med mina insulinpennor. Det var under 2010 som jag första gången kom i kontakt med andra diabetiker på riktigt. Jag var på diabetesläger och började fundera på om det var så bra med pump som alla sa.
 
Jag funderade och funderade och bestämde mig tillslut för att testa. Min diabetessköterska sa att det är väldigt få personer som ångrar sig när de går över till pump. Och jag förstår varför. Min insulinpump är det bästa som har hänt mig. Jag älskar den! Den underlättar vardagen så mycket- Innan jag fick min pump glömde jag ofta bort att ta insulin till maten, och ibland låg till och med pennorna kvar hemma. Det är så mycket svårare att glömma något som sitter fastkopplat i en. 
 
Insulinpumpen fungerar som så att den dygnet runt ger mig insulin. Detta för att likna kroppens egna system så mycket som möjligt. Dessutom ger jag mig själv extra insulin varje gång jag äter. Jag måste då räkna ut hur mycket insulin jag behöver till maten, ställa in det på pumpen och trycka på en knapp. Enkelt va? Jag slipper sticka mig i magen med en insulinpenna upp mot 8 gånger per dag. Istället byter jag ut behållaren med insulin, slangen och nålen ungefär var tredje dag. Tänk vad mycket minder smärtsamt det blir! 
 
Idag är det 5 år sedan jag fick min första pump, och om mindre än en månad ska jag få min nya. Jag längtar efter den, och jag längtar efter min nya blodsockermätare. Tänk vad som kan ge en glädje här i livet. Men samtidigt som min nuvarande pump börjar bli sliten och få sprickor kommer jag nog ändå sakna den ibland.
 
Här hade jag precis fått min pump, nöjdtjej_93