1

Salty Life: Medication Storage and Organization

English below ▼▼
Jag är en person som mår bra av att det är städat och fixat omkring mig. Jag organiserar och planerar och ja, jag gillar att ha kontroll. Men jag tycker oftast det är ganska tråkigt att hålla ordning. Under många år märktes det av i hur jag förvarade och använde mina mediciner och apparater, för de låg utspridda överallt. Nu ska jag berätta för er hur jag har kommit fram till en lösning som passar mig utmärkt!

De saker jag använder dagligen förvarar jag i en rullvagn från Ikea (länk här). Överst har jag mina BiPap med slang och mask samt min väska med min E-flow. BiPap är en maskin som hjälper mig att andas och E-flow är min apparat som jag inhalerar med. I mitten har jag tabletter, inhalationer och andra saker som jag använder ofta eller som jag ofta kommer på att jag behöver när jag inte orkar gå och hämta dem. I botten förvarar jag större kartonger med mediciner som jag andå behöver flera gånger i veckan samt lite bra att ha-prylar. Jag har även satt dit en grendosa för att kunna koppla in mina maskiner som behöver el, och ladda mobilen för den är bra att ha när behandlingarna blir långtråkiga.
 
 
Förutom min vagn har jag en byrå i vardagsrummet med de flesta av mina mediciner och prylar som behövs. Jag har en liten låda överst med tabletter som jag fyller på mina dosetter med samt en del smärtstillande och annat som inte har någon bättre plats. I en stor låda under har jag alla mediciner jag behöver för min CF. Det är tabletter och vätskor och sprutor och vem vet vad. Den är fullproppad. I nästa låda har jag alla mina diabetes-grejer. Det är infusionset till min insulinpump, nya Freestyle Libre-sensorer, kylfodral, lancetter och så vidare. Den lådan är inte lika full och den jag senast organiserade. Går jag ett steg till ner är det yterliggare en låda med CF-grejer. Här förvarar jag mer tillbehör, extra inhalationsdelar och sånt jag inte behöver speciellt ofta men som är för jobbigt att gå ner i källaren att hämta. Japp, jag har några lådor i källaren med. I sista lådan har jag övriga mediciner som inte har fått plats någon annanstans och lite plåster och annat nödvändigt. Utöver detta har jag även en låda i kylen samt en hylla i dören med de mediciner som kräver det. Det blir en hel del som ni förstår! Och nej, jag håller inte så värst bra ordning i själva lådorna. Det händer att jag plockar ut allt, slänger gamla saker och ställer tillbaka allt fint men det tar inte många dagar innan det är kaos igen. Jag skulle säga att ett organiserat kaos som jag kan dölja passar mig bra. 
 
 
Hur förvarar ni era grejer? Har ni en egen garderob eller ett skåp i köket? Har ni ett eget rum till allt där ni kan sitta och göra era behandlingar? Jag sköter allt mitt i sängen eller soffan och därför uppskattar jag min rullvagn extra mycket. Det är bara att rulla väg och sätta sig precis där jag vill vara! Jag hoppas ni uppskattade detta inlägg och kanske fick lite tips. Gilla gärna inlägget på hjärtat under och dela på era sociala medier! Vill ni följa mig finns jag på Instagram (@soff_93). Ha en bra helg och njut av solen, för det ska jag göra! De andra tjejernas bloggar hittar ni här:
--- English ---
I like to have it organized. It makes me feel better. I organize and plan and yes, I like to have control over everything. But most of the time it's quite boring to organize. For many years you could tell that by the way I spread my meds and medical equipment around the hous. Now I'm going to tell you about a solution that suits me! 
 
The things that I use everyday I keep in this cart on wheels from Ikea (Råskog). On top I have my BiPap and my little bag with my E-flow in it. The BiPap helps me breathe and the E-flow is my nebuliser system. In the middle I have all the pills, meds and other stugg that I often use or that I often need when I don't have the energy to go get them. In the bottom I store larger packages with meds that I use several times every week including some stuff that may come in handy. I also have attached an electrical outlet that so I can easily use my equipment that needs electricity, and to be able to charge my phone when it's boring to do my treatments.

 
Besides my cart I have a drawer in our living room where I keep most of the things. I have a small box with the piils I have in my pill organizer and some other things that doesn't fit in anywhere else. Below that I have a huge one with all the meds for my CF. It's pills, fluids, syringes and I don't really know. It's crammed. Below that one I have another huge one with all the things for my diabetes. This one isn't as crammed and I do organize it from time to time. I also have another one with extra stuff that I need if something breaks or that I use that often that I don't want to go down to the cellar to get. Yes, I do have a few boxes down there as well. In the last one I have the stuff that it wasn't room for anywhere else, and some patches 'cause I might need them. I also have a box in the refrigerator for the meds that have to be in there. There is a lot as you get! And no, I don't keep the drawer that organized. Sometimes I do take it all out and put it back again nicely but after a few days it's just a mess again. I like the organized chaos that I can easily hide.
 
 
How do you keep your stuff? Do you have a closet somewhere in the house or apartment? Do you have a room just for your stuff and where you can do your treatments? I do mine in bed or in the couch so I really appreciate that I can just roll around my stuff in my cart and sit wherever I like! I do hope you liked this post and maybe got some tips. Please like this post below and share it on your social meidas. You can find me on Instagram (@soff_93). Have a great weekend, I'm gonna enjoy the summer here in Sweden! The other girls blogs are available in Swedish here:
1 Göran:

Läser med intresse alla dina fina inlägg. När det gäller mediciner så har jag förmånen att bara äta järntabletter i egenskap av blodgivare, men tror du jag har bra ordning på dem? Inte! Tyvärr kan jag inte se bilderna denna gång, kanske något fel i länkningen?

Svar: Tack! Har en inte så många tabletter behöver en inte ha så mycket koll, eller hur? Synd att du inte såg bilderna, kanske något fel men jag kan se dem nu.
Sofia