0

Accepting CF

English below ▼▼
Jag har alltid varit sjuk, och har aldrig vetat något annat. Ett normalt liv för mig är egentligen ganska sjukt när jag tänker efter. Jag kan inte säga när jag kom på att jag faktiskt inte var som alla andra eller när jag accepterade det. Jag ska ändå försöka göra mitt bästa för att berätta lite om det.
 
Vad betyer att acceptera min CF för mig?
  • Att förstå vad som händer när jag gör mina behandlingar och tar hand om mig själv och se det som något givande istälelt för bara ett tvång. Det absolut viktigaste för mig för att acceptera något är att förstå varför jag gör det. Kunskap är otroligt viktigt för mig som person.
  • Att acceptera att jag inte kan göra allt som alla andra. Jag är begränsad på många sätt i mitt liv men jag tänker inte bli passiv och tro att mitt liv är mindre värt bara för det. Jag kan fortfarande göra mycket men jag gör det på mitt eget sätt.
  • Att få förståelse för framtiden och vad jag eventuellt kan ha att vänta mig. Det kan vara behandlingar, operationer, livslängd och mycket mer. Än en gång är det kunskap som gör att jag tar till mig och tänker efter.
Det absolut tuffaste är fortfarande att acceptera hur begränsad jag är. Jag vill så gärna göra mycket mer än jag egentligen klarar av. Jag vill jobba, gå långa promenader och varit ute hela kvällarna men jag vet att det inte är bra för mig. Jag vet dock också att jag kan ibland göra saker som inte är det bästa för mig men som ger mig otroligt mycket glädje, så jag får dagligen ställa mig frågan "Är det värt att göra detta?". Oftast är svaret ja, men nu för tiden är det inte otroligt att jag säger nej. Att acceptera att jag inte orkar allt och då säger nej är stort för mig det med.
 
Jag tror aldrig riktigt jag kommer acceptera att jag är sjuk. Jag önskar ju självklart att jag vore frisk. Jag önskar fortfarande att det ska komma en mirakelmedicin som gör mig frisk, även om jag vet att det inte kommer hända. Jag har i alla fall kommit till en punkt i mitt liv där jag inte motarbetar sjukdomen utan omfamnar den och gör det bästa av situationen. Det är precis så jag vill leva mitt liv! Och jag hoppas ni tänker ungefär likadant. Jag tror det är viktigt för oss människor. Om ni gillade inlägget får ni gärna dela det! Nästa vecka kommer ännu ett ämne så glöm inte det. Ta hand om varandra och döm inte andra! De andra bloggarna hittar ni här:
 
 
 
--- English ---
 I wish I would be able to translate my post for you every week, but I don't. If you are interested in please let me know and I can fix it for you. The most important thing for this topic is to try to accept yourself and your health and make the best out of it. We all deserve a happy life! 
The other blogs are available in Swedish here: