0

Salty Life: The Impact of CF on Your Partner

Det är en ny vecka och självklart kommer här ett nytt inlägg! Denna vecka behandlar vi återigen ett ämne som egentligen inte handlar om oss som lever med CF. Veckans ämne handlar om hur CF påverkar vår partner, eller våra nära och kära. Helt enkelt den som står oss närmst.
 
När jag träffade min man märktes det inte att jag var sjuk. Jag var pigg, kunde gå långa sträckor utan några större problem och även om jag hostade lite mer än vanligt tror jag inte det var något han tänkte på. När vi började dejta fick han tidigt reda på att jag hade CF men jag var då inte speciellt begränsad i min vardag och jag tror inte han kunde föreställa sig hur jag skulle må några månader senare. Om jag jämför hur jag mådde då jämfört med nu är det en otroligt stor skillnad. 
 
Så hur påverkar egentligen min kroniska sjukdom min man och vårt gemensamma liv? Vi gör saker lite annorlunda. Det krävs lite mer planering från min sida och det påverkar ju även honom. Jag kan inte alltid göra allt jag vill göra så ibland tvingas vi ändra våra planer. Han får också ibland ta ett större ansvar för att vardagen ska fungera när jag mår som sämst men vårt mål är att dela på så mycket som det bara går. När jag mår sämre orkar jag inte att städa, laga mat eller följa med och handla och då är det tur att jag har min man som förstår det och gör det som måste fixas.
 
Hade jag inte haft så ont hade inte vårt liv varit speciellt annorlunda. Utan smärtorna hade jag varit mer rörlig och haft mer ork. Att det skulle vara såhär vårt liv skulle se ut fyra år senare hade ingen av oss kunnat tro men vi gör det bästa av situationen. Vi hjälps åt så mycket det går, anpassar våra aktiviteter efter hur vår vardag ser ut och gör vår vardag till något bra. Jag är mycket nöjd med vårt gemensamma liv och jag tycker vi har tagit en väldigt jobbig situation och gjort det absolut bästa av den. Min man är otrolig och tillsammans fixar vi allt.
 
Jag hoppas ni uppskattade att läsa lite om hur min CF påverkar mig och min man. Han är den som jag lever med och som påverkas mest. Han är min stöttepelare som alltid finns där för mig men som också får ta en del skit. Om ni gillade inlägget får ni gärna dela det i era sociala medier samt gilla det på hjärtat under. De andra bloggarna hittar ni här: