0

Salty Life: Support and CF

English below ▼▼
Det är fredag och det betyder ett nytt inlägg! Fredagar är den bästa dagen i veckan, lätt. Jag spenderar helst mina fredagar med den person som är min bästa vän och det bästa stöd jag har. Min man. När en lever med en kronisk sjukdom så som Cystisk Fibros blir livet lite lättare om en har ett bra stöd runtomkring sig. Det kan handla om någon att prata med när livet känns tufft, någon som följer med dig till sjukhuset eller någon som kan springa ärenden åt dig. Någon som finns där när du behöver det.
 
Mitt största stöd är som sagt min man. Han är den som kramar om mig när jag är ledsen men även den som hjälper mig med att hämta saker när jag är för trött och den som uppmuntrar mig till att göra min behandling så bra som jag kan. När han inte har möjlighet är mamma min bästa hjälp. Hon ställer alltid upp och följer med mig till sjukhuset och det är absolut fantastiskt att jag har en mamma som kan göra det för jag tycker verkligen inte om att behöva åka till sjukhuset i flera dagar helt själv. 
 
Utöver dessa två personer som kanske är de mest självklara har jag ett gäng personer som alla hjälper till på olika sätt. Jag har resten av min familj och mina vänner som jag kan beklaga mig för och som hjälper mig hantera problem. Jag har dessutom flera bekanta med CF som jag kan vända mig till när jag behöver prata med någon som vet vad jag faktiskt pratar om. 
 
När det kommer till kritan är det jag som drar det tyngsta lasset och det kan ingen ändra på. Även om det finns personer som önskat de kunde ta över mina smärtor eller tidskrävande behandlingar bara för en dag är det tyvärr omöjligt. Jag måste göra allt, vareviga dag, men jag måste inte göra det helt själv. Jag får erkänna att det ibland är svintråkigt eller att jag hellre hade suttit och spelat en hel kväll. Jag får prata om det och jag har turen att jag har folk som då lyssnar på mig. Lyssnar på mig, peppar mig och gör livet lite lättare igen. Utan er hade jag inte klarat allt så bra som jag faktiskt gör.
 
Jag är extremt glad att jag bor i Sverige som är ett land där vi får stöd av samhället, även om det inte alltid fungerar som det ska. Jag är otroligt glad för alla som betalar skatt som gör att jag kan ha råd med mina mediciner och läkarbesök. Jag hoppas ni tyckte detta inlägg var intressant. Dela gärna på era social medier och gilla det på hjärtat under. Vem eller vilka är ert största stöd i livet? Kommentera gärna! Har du CF eller PCD är du välkommen att börja blogga tillsammans med oss, bara hör av dig! Vill ni veta mer om min vardag finns jag även på Instagram (soff_93). Till nästa fredag, ta hand om er! De andra bloggarna hittar ni här:
--- English ---
It’s Friday! The best day of the week. The best way to spend my Fridays is with my best friend and the best support I got in this world. My husband. When you live with Cystic Fibrosis it gets easier if you have some support. Somebody that you can talk to or somebody that helps you with things you can’t do on your own. Somebody who’s there when you need it.

My biggest support is as I said my husband. He hugs me when I’m sad and helps me with my treatments and just makes sure I feel good even when I’m too tired to function. When he’s busy I have my mother. She is great and she always goes with me to the hospital. I appreciate that so much ‘cause I don’t like going to the hospital by myself for days. I also have the rest of my family and my friends that always helps me and listens to me when I whine about my problems. I need that as well. I also know a lot of people with CF that I can talk to when I want to talk about CF stuff.

There is nobody that can do my treatments for me. I have to take responsibility for myself and my CF, but I don’t have to do it on my own. I have to do my treatments every single day but I am allowed to say that it is super boring and I can admit that I would rather do something fun. I can talk about it and I have people who listens to me. I’m so grateful for that. They listen to me and make me feel better again. Without you guys I wouldn’t do as well as I do.
 

I am so glad that I live in Sweden where we pay taxes that makes it possible for me to afford my meds and appointments. I am grateful for every single person who pays their taxes. I hope you liked this blog and please share it on your social medias and like it on the heart below. Who is your biggest support? Feel free to comment! If you have CF/PCD you can always join us on this project. You can also fin me on Instagram (s_off93) where I update a bit more often. Until next Friday, take care! The other blogs are available in Swedish here: