0

Månadskontroll

Det är redan september och igår var jag på den första månadskontrollen sedan jag flyttade tillbaka till Jönköping. Det är mer än 5 år sedan jag senast besökte CF-mottagningen här men på något sätt påminde besöket så mycket om mitt förra. Det är svårt att göra sig förstådd i ett team där de inte känner mig och där de har helt andra rutiner än de jag är vana vid. Hade bara jag och läkaren talat samma språk hade nog besöket varit aning bättre. Hen såg ut som en fågelholk när jag pratade och jag likaså när hen frågade mig saker. Tur att vi hade sköterskan med som faktiskt förstod oss båda. Ska tilläggas att det faktum att läkaren pratade skånska var det minsta problemet, vi användade snarare bara helt olika ord och sätt att förklara oss. 
 
Det var dock delar av dagens besök som var riktigt bra! Jag hade en bra diskussion med sjukgymnasten och fick även veta en del kring rutiner som jag har funderat på. Som vart jag ska vända mig när jag blir akut sjuk, och främst hur jag ska få kontakt med någon. Jag går ju regelbundet i Lund men känner ändå att jag vill ha en kontakt vid behov här hemma just när det krisar. Förhoppningsvis kommer jag lära känna teamet här med och så småningom kanske det blir riktigt bra. Jag antar att jag denna gång får ge det lite mer tid. Jag hopppas och tror att jag får de resurer jag behöver. Någon att prata med, någon som kan hjälpa mig när vardagen är otillgänglig och någon som kan hjälpa mig att träna rätt. 
 
Jag vill också passa på att tacka för all uppmärksamhet mitt senaste inlägg på Facebook fått. Det finns även här på bloggen Mitt brev till TLV. Det handlar om en ny medicin som Tand- och Läkemedelsförmånsverket ska ta ett beslut om. Det är en väldigt dyr medicin som dock ska kunna göra skillnad för många med CF. Håller tummarna att de säger ja! Ni får gärna dela mitt blogginlägg eller mitt inlägg på Facebook (som ni hittar här under). Folk behöver få upp ögonen för detta nu!