0

Vi vet inget om framtiden

Det här hänt så mycket och tiden har gått så fort. Jag har velat skriva men inte kunnat. Jag har velat skriva men har inte orkat. Jag har så många påbörjade inlägg som aldrig blivit fler än några meningar. Jag hoppas så att detta inte blir ytterligare ett. 
 
Det är val idag. Det är en stor dag. Det är ett viktigt val. SVTs vallokalsundersökning har precis kommit och enligt den befinner vi oss i ett läge där alliansen och de rödgröna är nästan precis lika stora. Samtidigt har SD där nästan 20 procent och MP riskerar att trilla ur riksdagen och det är skrämmande. Valet är skrämmande. Jag blir rädd när jag tänker på framtiden. Jag blir rädd när jag tänker på vad som kan hända med mig som tillhör flera utsatta grupper i samhället. Jag är en kvinna som vill få bestämma över min egen kropp och över mitt eget liv. Jag är dessutom kroniskt sjuk och kan i dagsläget inte arbeta och förväntas inte hellere må bättre i framtiden. Jag hatar att vara beroende av bidrag men jag har faktiskt inget val och jag har rätt till en skälig vardag trots det. 
 
Men jag ska inte gräva ner mig för mycket i detta just nu. Framtiden är osäker men det är också valresultatet precis i denna stund. Vi kommer ganska snart ha ett valresultat men det kan dröja länge innan vi vet vilka som ska styra Sverige och hur. Jag håller än så länge tummarna att det i slutändan blir okej. Jag håller än så länge tummarna att de med 80% tar förnuftet till fånga och gör allt för att inte rasisterna ska få någon makt. Vi kan inte ge upp än.
 
Bildresultat för rösta rött