0

Början av 2018

Då var det dags igen. Året är snart slut och eftersom mina uppdateringar har varit något sporadiska kommer jag försöka sammanfatta lite extra. Jag kan verkligen inte förstå att 2018 har gått så fort.
 
Januari
Vi firade in det nya året hemma, helt ensamma. Efter att ha varit på semester i två veckor var det skönt att bara ta det lugnt. Jag skrev inte ett enda inlägg under månaden och jag mådde inget bra. Jag hade ont efter att ha kommit hem från värmen och var ganska trött på allt. I ett försök att må lite bättre checkade vi in på Hooks Herrgård och hade en fantisk dag med spa, massage och middag. När jag säger att det var fantastiskt, menar jag det verkligen. Det bästa spa jag hittills varit på och middagen var riktigt god! Att vi var där mitt i veckan gjorde det  hela ännu bättre. Jag tror att den övernattningen var en bidragande faktor till att jag tog mig igenom januari.
 
 
 
Februari
Jag skrev ett enda inlägg på bloggen under februari. Ett inlägg om hur dåligt jag mådde och hur trött jag var på allt. Det sammanfattade nog månaden ganska bra. Jag genomförde ännu en MR och den här gången vågade jag be om lugnande. Jag, som alltid ska vara stark och klara allt, lyssnade äntligen på min kropp och bad om hjälp. Undersökningen blev inte alls så jobbig som den tidigare varit. Jag är säker på att det hände fina saker med under månaden men jag minns dem tyvärr inte.
 
 
Mars
Till slut blev det något bättre. Jag kunde gå runt kvarteret och solen sken för första gången på länge. Jag njöt på balkongen och kände att våren ändå var på väg. I slutet av månaden firade vi mamma som fyllde år. Jag överraskade mamma med ett besök på Hotel Skansen där vi åt god lunch och spenderade några timmar i deras spa. Hela den helgen spenderades i Kalmar och jag fick umgås med några av mina favoritpersoner. Det kan ha varit så att det blev mycket prat, mycket dricka och lite sömn vilket ledde till att jag inte var mitt piggaste jag när helgen avslutades med årsmöte med CF-föreningen. Men det var det värt. Dessutom blev det påsk och vädret var fint så vi satt ute och drack bubbel på altanen! 
 
 

April
Vi hade fullt upp en helg med besök samtidigt som vi var hundvakt åt E. Det var roligt och det mysigt men både jag och E var något slutkörda på söndagen och spenderade dagen i sängen. Sedan var det dags för ännu ett besök i Kalmar! Tyvärr blev R sjuk så han fick stanna hemma men jag drog iväg på 25-årsfest. Det blev fantastisk och när jag åkte hem kändes det än en gång tufft. Jag samanfattade helgen med "Efter en fantastisk helg finns det bara en negativ sak. Det gör så ont att säga hej då när jag inte vet när vi ses igen.".
 
April avslutades med kongress med Riksförbundet Cystisk Fibros i Lund. Vi bodde på hotell, lyssnade på flera intressanta (och några ganska tråkiga) föreläsare, umgicks och hade det riktigt trevligt. Men efter en helg som förvisso hade varit bra men som också hade inneburit mer smärta än vanligt så var jag helt slut. Jag hade ont och jag tyckte synd om mig själv. Jag har väl insett att ibland är det okej att känna sig besegrad för stunden.
 
 
Här avslutar jag första delen av året. Det var några riktiga bra månader på sätt och vis. Jag träffade vänner jag hade saknat väldigt mycket och jag försökte ta hand om mig själv trots att allt bara gjorde så ont. Vi kan väl säga att det kanske inte vår mitt livs bästa vår.