0

Mitten av 2018

Jag fortsätter sammanfatta året och jag tror att detta kommer vara de fyra bästa månaderna. Lätt.
 
Maj
Okej. Jag ska vara ärlig. Början av maj mådde jag fortfarande skit. Jag hade ont och jag var trött på min situation. Trött och arg. Min ilska kunde inte riktas mot en specifik instans eller person men jag var förbannad över att jag efter så många år av undersökningar fortfarande inte visste mer och för att jag fortfarande hade minst lika ont. 
 
Vi hade dock några riktigt fina dagar i maj. Solen sken, det var väldigt varmt och vi tog årets första dopp i Sommen. Värmen höll ändå i sig och vi passade på att äta middag på stranden i Lomma när jag var på sjukhusbesök i Lund. Det var även en månad av firande. Först 30årsfest där vi fick dra på oss ovvarna. En fantastisk kväll måste jag säga. Kändes nästan som att jag var student igen. Sedan var det babyshower i väntan på att L skulle komma till världen och maj avslutades med morsdagsfirande hemma hos oss i lägenhten. 
 
Sedan började den mest intensiva delen av kampanjen för Orkambi. Vi hade alla tröttnat på att vänta och började sätta press på TLV inför förhandlingen som skulle ske i mitten av juni. Jag började må lite bättre och kände att sommaren snart var här.
 
 
Juni
Det blev sommar och månaden började med dop för I. Så mysigt. Först kyrka och sedan fika och mat. Det som jag trodde skulle ta några timmar blev en fantastisk heldag. Sedan drog jag, R och bror till Göteborg för att se Foo Fighters. Som jag hade sett fram emot detta. Vädret var toppen och FF var till och med bättre än jag hade väntat mig. Flera timmar av bra musik och show. Kvällen tog slut alldeles för fort. 
 
 
 
Sedan drog vi till Stockholm. Det var dags för manifestion för Orkambi. VI samlades utanför TLVs lokal. Vi hade plakat och överlämnade personliga berättelser. Det kändes bra att se hur många vi ändå var som engagerade oss, även om det alltid är så att vi kan bli fler. Vi åkte hem från Stockholm och jag var säker på att vi skulle få ett negatvit besked, så jag blev oerhört glad över att jag hade fel. TLV godkände att Orkambi ska ingå i läkemedelsförmånen och nu när jag skriver detta är det många som har fått börja sin behandling och fått goda resultat. Om ni undrar varför jag inte tar Orkambi är det för att jag har fel kombination mutationer för just det läkemedlet, men vi hoppas alla att i och med det här beslutet kommer framtida läkemedel godkännas mycket fortare och smidigare.
 
 
 
Det blev även dags för kusin Es studentfirande i Linköping och sedan så småningom midsommar. Vädret var som vanligt inte på vår sida när det gällde midsommar så den spenderade vi inomhus i lägenheten med ett par kompisar. Vi hade även en fantastisk lördag med familjen där vi startade med frukost till melodikrysett och avslutade med tapas vid Munksjön i Jönköping. Dessutom klämde vi självklart in ett besök på DHS18 som sig bör. Så jag tycker att juni var den hittills mest lyckade månaden. 
 
Juli
 
Det började med att vi köpte hus. Men det skulle dröja till september innan vi fick tillgång till det. Affären gick fort och smidigt men jag har aldrig i hela mitt liv haft så mycket beslutångest. Tänk om jag redan då kunde vetat hur bra det skulle bli. Det fortsatte också vara sommar och det var VM. Jag såg en enda match och tyckte det räckte gott och väl. Vi firade vår första bröllopsdag och kunde inte fatta att det redan gått ett år.
 
 
 
Sedan var det äntligen semester för R och vi åkte tillsammans med familjen till Fuerteventura. Det var två veckor av sol, bad, Pokémon Go och god mat. Precis så som en semester ska vara. Vi hyrde även bil och såg lite mer av ön. Något blåsigare och svalare än Gran Canaria men helt klart en finare ö enligt mig. Skulle lätt kunna åka tillbaka. En av favoriterna var mojitobaren där vi testade varianter av mojito som vi aldrig tidigare ens drömt om. När semestern var slut var också månaden slut och det var ganska skönt att komma hem och ta det lite lugnt. 
 
 
Augusti
Vi fick efterlängtat besök av C från Stockholm. Vi åt mat, badade i Vättern, drack öl, njöt av värdet och annat sånt där som hör sommaren till. Bror fyllde 20 och vi firade med middag på Sjön. En trevlig kväll med en ny bekantskap. Under månaden låg dock vårt största fokus på lägenheten. Den skulle städas, röjas, stylas, fotas och så småningom visas. Det kändes inte riktigt som att lägenheten längre var ett hem och jag började känna av att vi ändå snart skulle flytta. 
 
Augusti var en månad med mycket jobb men som i slutänden blev väldigt bra. Vi njöt av solen när det gick och satt ute och käkade. Det var också då vi hade släktträff med hela mormors sida. En dag som var mycket uppskattad. Det är inte ofta vi faktiskt samlas så många. Måste ändå klassa augusti som en bra månad med.
 
 
Det sista av året kommer i nästa inlägg. Som nog dyker upp här inom några dagar eller veckor. Vi får väl se.